Povolený doping před fyzickou aktivitou

Chystáte se na trénink? Pak to chce malou svačinku. Dobrou volbou jsou třeba ovesné vločky, červená řepa nebo dýňová semínka. Věděli jste, že se s těmito potravinami dají vylepšit sportovní výkony? A vlastně, nejen ty…

Jíte zdravě a pravidelně cvičíte. I když je vaše „fyzička“ celkem uspokojivá, přesto chcete víc? Soustřeďte se na potraviny, které mají zlepšování výkonnosti v popisu práce. Třeba tyhle jsou svatým grálem sportovní výživy!

Dýňová semínka, parádní doping

Registrujete při tréninku potíže s dýcháním, nebo s udržením tepové frekvence? Na vině může být nedostatek železa, které je nezbytné k výrobě červených krvinek a tím i k přenosu kyslíku do tkání. Pokud ho v těle nemáte dost, rychleji se vyčerpáte a na frak dostává také imunita. Jak situaci napravit? Jistou možnost představují dýňová semínka, ze kterých kromě potřebného železa načerpáte i dávku bílkovin, vlákniny a zdravých tuků.

I červená řepa dobije baterky

První záznamy o červené řepě jsou staré přibližně tři tisíce let a pocházejí z oblasti Babylonie. Už tehdy se vědělo, že tato kořenová zelenina má neobyčejné vlastnosti. S nimi do posledního puntíku souhlasí i moderní věda. Ta potvrzuje, že uvedená plodina normalizuje krevní tlak, představuje prevenci rakoviny a reguluje škodlivý cholesterol. Ovšem to není všechno, jelikož její složky napomáhají i při zvyšování hladiny dusičnanů v krevní plazmě, čímž podporují výkonnost. Co říkáte na tenhle červený „nabuzovač“?

Ovesné vločky nejen ke snídani

Špatnou volbou nejsou ani ovesné vločky, ve kterých se ukrývá velká zásoba energie, a navíc disponují nízkým glykemickým indexem. Rovněž platí za zásobárnu draslíku, což je minerál prospěšný pro srdce i nervovou soustavu, přičemž zabraňuje chronické únavě. K výčtu pozitiv tohoto obilného produktu patří i to, že příznivě působí na vitalitu a pružnost pleti, chrání před oxidačním stresem a usnadňuje hubnutí. Díky podílu melatoninu také zkvalitňuje spánek, o čemž se moc nemluví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat