Odložte kávu. Jarní únavu spolehlivě odeženou i tyhle potraviny

Ačkoli většina z nás už se jara nemohla dočkat, se sluncem, prvními květinami a zpěvem ptáčků přišla také jarní únava. Jsme bez nálady, vyčerpaní a už odpoledne máme pocit, že do večera nejspíš nevydržíme, jak se nám chce spát. Spousta lidí sahá v takové chvíli po kávě či energetických nápojích. Ale existují i účinnější spojenci!

O jakých že to mluvíme?

Kostička (nebo dvě) tmavé čokolády

Padáte únavou? Pak nechejte v puse rozpustit kousek tmavé čokolády s co nejvyšším obsahem kakaa (přes 80 % – nejenže to znamená velkou dávku antioxidantů, ale také poměrně malé množství cukru, což potěší ty, kdo si hlídají postavu). Téměř okamžitě se vám zlepší nálada, ale také pocítíte příval nové energie. A ještě si pochutnáte.

Zázvor

Tento zázrak dokáže pořádně rozproudit krevní oběh, což znamená vzpruhu pro tělo i pro mozek. Zkusit z něj můžete klasický zázvorový čaj, ale chybu neuděláte ani s jeho studenou variantou (nechejte nastrouhaný zázvor louhovat ve sklenici vody s citronem a poté sceďte). Že byste raději zázvor v podobě, která nedá moc práce? Pak zkuste ten kandovaný.

Kokosová voda

Na tento nápoj získávaný z mladých kokosů nedá dopustit spousta vyznavačů zdravého životního stylu. Nejenže obsahuje řadu tělu prospěšných látek, ale dokáže během chvíle dodat potřebnou energii (i proto ji popíjejí někteří sportovci). Jedna sklenice vás odpoledne zaručeně probere a po jarní únavě nebude ani památky.

Latte z čaje matcha

Stačí napěnit horké mléko, vedle v horké vodě rozmíchat čas matcha a smíchat (případně dochutit medem či cukrem). Získáte zdravou dávku kofeinu, ale také látku L-theanin, která nejenže prospívá našemu organismu, ale zlepšuje také schopnost soustředění. Tomu se říká zdravý energy drink!

Pomeranč či citron

Citrusy dodají našemu tělu nejen dávku vitaminu C a osvěží ho, ale podle některých výzkumů nás „nakopne“ už jen jejich vůně. A tak si na sladkém plodu (v případě pomeranče) nejen hezky pochutnejte, ale slupky z něj nechejte nějakou chvíli na svém stole. To samé platí i o slupkách citronových (plod můžete použít k ochucení vody, ostatně dehydratace bývá jedním z faktorů, které únavu ještě zhoršují).

Jablko

Tohle ovoce nepřestává překvapovat. Dodá tělu potřebné sacharidy a vlákninu a tím i dostatek energie. Skvělou dvojku tvoří například s hrstí mandlí nebo lžící arašídového másla (i když u nás ještě není tak docela „zabydlené“, vyplatí se mít ho pro případy nouze po ruce… jen je těžké nepodlehnout jeho chuti a nemlsat).







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat