Prostreno.cz

Citron jako spolehlivý prášek na bolest

Běžně „užíváte“ citron při nachlazení nebo chřipce? V tom případě bez obav vsaďte i na jeho kůru. Obsahuje totiž látky, které vám mohou ulevit od bolesti. Není tohle náhrada za tabletku z lékárny, kterou tak usilovně hledáte?

Bolest je psychický stav. Z psychologického hlediska má tento pocit, který vzniká v centrálním nervovém systému, ubíjející a deprimující charakter. Ať už jde o bolest akutní nebo tu chronickou, jedná se o narušení běžných denních činností, o které nikdo nestojí. Musíte ale tuto krizovou situaci nutně řešit růžovými tabletkami, které se nedají polykat do nekonečna? Jde to i jinak. I takový obyčejný citron vám totiž dokáže ulevit…

Léčba na žluté vlně

Že se plod citronovníku dává do čaje v případě nachlazení, to je běžná praxe. Málokdo však tuší, že citronová kůra obsahuje jisté velmi antiseptické látky a vyznačuje se silnými protizánětlivými vlastnostmi. Už chápete, kam tím míříme? „Odpad“, který mnozí bez užitku vyhazují, může pomoci při řešení mnoha bolestivých problémů, stačí jen vědět, jak ho správně použít. A možnosti jsou rovnou dvě!

Obklad, co přijde k duhu

Kůra z chemicky neošetřeného citronu se dá využít jako obklad. Zkuste ji tedy položit (bílou stranou dolů) na postižené místo. Nutno dodat, že někteří lidoví léčitelé z ní vytahují jednotlivá vlákna, ze kterých pak vytvářejí něco jako obvaz. I když tato metoda prý zaručeně funguje, samotná příprava léčebné procedury se zřejmě trochu „protáhne“. Také nemáte času nazbyt? Pak prostě voňavý „medikament“ použijte vcelku, obvažte ho gázou a nechte působit klidně i několik hodin. Však ono se to bolavé koleno jistě umoudří! Jaká je další alternativa?

Mazadlo, které se vyplatí mít po ruce

Kůru ze dvou citronů vložte do menší uzavíratelné nádoby a zalijte ji olivovým olejem. Nic nezkazíte, když navrch přidáte ještě pár eukalyptových listů (prodávají se sušené). Nádobu pak dobře uzavřete. Po 14 dnech působení je léčivá směs připravena k použití. Namočte si v ní kousek čisté tkaniny, položte ho na oblast, která vás tolik trápí, a převažte obvazem – ideálně na noc. Možná budete ohromeni tím, co tato netradiční léčba dokáže!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat