Prostreno.cz

Proč vás pořád bolí hlava

Jste mimo provoz a s pulzující bolestí hlavy spíláte nad nepřízní osudu? Jeho z toho vynechte. Je totiž docela možné, že tuhle patálii jste si způsobili vlastní vinou. Berete léky na bolest a nestojíte rovně? V tom to asi vězí!

Znáte to, zase jste zralí na studený obklad, protože nepříjemná bolest hlavy a pocit tlaku vás doslova válcuje. Ke všemu se vám to poslední dobou stává podezřele často! Co když si za tenhle bídný stav můžete sami? Pravděpodobnost je vysoká. Pokud máte velkou kabelku a trávíte v práci víc času, než je zdrávo, je jasné, odkud vítr vane… Na tyhle spouštěče si dejte pozor!

Léky? Danajský dar!

Je obtížné představit si, že prášky proti bolesti vlastně bolest způsobují. Vždyť je to paradox! Jenže přesně takhle to lékaři tvrdí s tím, že pokud po nich saháte třikrát týdně, viník vašeho utrpení je na světě. Nejde vám to na rozum? Vysvětlení je prosté – nadměrné užívání analgetik působí na váš organismus jako jed, který se projevuje právě migrénou. Odborníci jsou si jistí, že když medikamenty vysadíte, do deseti dnů se vám výrazně uleví a frekvence bolestí se sníží.

Kabelka. Nedáváte do ní příliš?

Chápeme, že věcí, které potřebujete mít u sebe, není málo. Pracovní dokumenty, líčidla, hřeben, nabíječka na telefon, papírové kapesníky, balzám na rty, krém na ruce… Ovšem máte představu, co je to za hmotnost? Kabelka by měla vážit méně než 10 procent vašeho těla. Nosit totiž větší váhu na stejném rameni každý den zatěžuje svaly na krku a ramenou. A není těžké uhodnout, kam to vede. No jistě, že k bolestem hlavy!

Počítač. Strůjce zla

Pracujete v kanceláři? Ani to vašemu zdraví dvakrát neprospívá. Sledovat osm hodin monitor počítače samozřejmě není žádná hitparáda. Kde je největší kámen úrazu? Strnulá poloha hlavy i krku, namáhání očí i psychická zátěž. To všechno bolesti hraje do karet. Ujistěte se, zda máte jas, kontrast a velikost textu v optimální úrovni. A zvažte i vaši náklonnost k přesčasům…

Postoj těla. Jak s tím souvisí?

Všimněte si, jak sedíte a stojíte. Máte vzpřímenou polohu s přirozenou křivkou páteře, nebo se naopak hrbíte a budíte dojem hromádky neštěstí? Jestli se přikláníte k druhé variantě, původce vašeho problému je jasný. A pozor, kromě toho, že máte bolesti hlavy, nepříznivě ovlivňujete i srdce, žaludek a střeva, což brání správnému dýchání. Tohle není radno podceňovat!





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat