Zelené jarní matcha palačinky

22.03.2023 | Výživa

Jaro je o zelené barvě. A to nejen v přírodě, ale také v kuchyni. Nemusíte být zrovna zastánci salátů a zelených „detoxikačních“ smoothies. Zelenou si do kuchyně můžete přizvat i s pomocí jiných receptů. Co takhle třeba palačinky?

Krásně zelené palačinky, o které se s vámi dnes podělíme, využívají vlastností prášku ze zeleného čaje matcha, který je nejen skvělým antioxidantem, ale také výrazným zeleným barvivem, v jakémkoli receptu jej použijete. Mimo své povzbuzující vlastnosti je bohatý na vlákninu, vitamin C, selen, zinek a hořčík, což z něj dělá skvělého parťáka pro jarní očistu

Co budete kromě matcha prášku ještě potřebovat?

Pro zvýšení obsahu bílkovin v palačinkách použijte konopný proteinový prášek. Pro zajímavější strukturu použijte hnědou rýžovou mouku, která poskytne skvělý základ, a navíc je přirozeně bezlepková. Pokud žádnou po ruce nemáte, můžete ji nahradit ovesnou moukou.

Zelené palačinky s čajem matcha

Ingredience (9–10 palačinek)

1 1/2 hrnku mandlového mléka

2 hrnky hnědé rýžové mouky

1 vejce

3 lžíce třtinového cukru

2 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného

2 lžíce prášku ze zeleného čaje matcha

2 lžíce konopného proteinového prášku

1 1/2 lžičky prášku do pečiva

3 lžíce másla (a více podle potřeby)

Postup

1 Do velké mísy dejte vejce, mléko, cukr a kokosový olej. Balonovou metličkou míchejte, dokud se vše nespojí. Přidejte mouku z hnědé rýže, prášek ze zeleného čaje matcha, konopný prášek a prášek do pečiva. Opět míchejte, dokud nezískáte homogenní směs.

2 Na palačinkové pánvi s nepřilnavým povrchem rozpusťte trochu másla a nalijte malou naběračku těsta. Rozetřete kruhovými pohyby do stran a vytvořte souměrnou kulatou palačinku.

3 Opékejte, dokud se na povrchu palačinek nezačnou tvořit bublinky a okraje nezezlátnou, asi 2–3 minuty. Palačinku opatrně otočte a opékejte 1–2 minuty z druhé strany. Přesuňte na talíř a opakujte se zbývajícím těstem (podle potřeby přidejte do pánve další máslo).

4 Servírujte s kopečkem řeckého jogurtu a posypejte směsí oblíbených oříšků a sušeného ovoce. Pro ještě lepší chuť přidejte do řeckého jogurtu pár kapek vanilkového extraktu.

Dle chuti posypejte kakaem nebo strouhaným kokosem.

Zdroje: názor autora, www.blog.nuts.com






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pstruh s rajčaty

(3 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat