Fitness recept na nízkokalorické jablečné brownies

Pokud chcete, co se týče výživy, začít nový rok zdravě, tento recept na nízkokalorické jablečné brownies je pro vás to pravé! Jsou sladké, šťavnaté a bez hřešení.

Předsevzetí, které si mnoho lidí v novém roce dává: zhubnout nebo obecně jíst zdravěji. Kombinace cvičení a zdravé a pestré stravy je dobrý nápad nejen jako novoroční předsevzetí. Ale i když právě počítáte kalorie a dbáte na to, abyste snědli méně kalorií, nemusíte se obejít bez lahodného dezertu! Tyto nádherné jablečné sušenky mají nízký obsah kalorií, a přesto chutnají prostě nebesky!

Nízkokalorické jablečné brownies

Ingredience

dužnina z vanilkového lusku

100 gramů mouky

2 vejce

180 gramů jablečného pyré, bez cukru

70 gramů cukru

1 balení prášku do pečiva

1 lžíce skořice

1 lžička moučkového cukru

Příprava

1 Vejce oddělte a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Poté postupně vmíchete cukr. Vydlabejte dužinu z vanilkového lusku a vmíchejte do žloutku spolu s jablečným pyré.

2 Předehřejte troubu na 175 stupňů. Poté smíchejte mouku, skořici a prášek do pečiva a také přidejte ke žloutkové směsi. Poté opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a vše umíchejte v pěkné těsto.

3 Vysoký plech vyložte pečicím papírem, nalijte do něj těsto a uhlaďte. Brownies pečte asi 20 minut na 175 stupňů. Doba pečení se liší troubu od trouby.

4 Nechte vychladnout a poté brownies nakrájejte na malé čtverečky. Poprašte moučkovým cukrem a pochutnejte si.

Toto jsou nejlepší nízkokalorická jídla

Chcete jíst nízkokalorická jídla častěji? Pak existuje mnoho skvělých potravin, které se k tomu báječně hodí. Kromě hlávkového salátu a okurky (14 kcal) neuděláte chybu ani s konjacovými nudlemi (9 kcal), rajčaty (21 kcal) a chřestem (27 kcal). Vždy ale dbejte na vyváženou stravu. I když chcete čas od času jíst nízkokalorickou dietu, dobré sacharidy, jako jsou brambory a rýže, hrají důležitou roli ve vašem zdraví. Snažte se proto spíše vyhýbat těm špatným kaloriím – jako je například olej, sýr, tučné maso a mastná klobása.

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat