Low-carb květáková pizza místo té z mouky

Všichni fanoušci vegetariánských jídel pozor! Tato lahodná kombinace květáku a variace na pizzu nemá jen nízký obsah sacharidů, ale také opravdu vynikající.

Low-carb – neboli nízkosacharidové recepty jsou velmi oblíbené. Protože s nimi můžete bez váhání hodovat i s ohledem na svou postavu. A nemusíte se vzdávat ani něčeho tak lahodného, ​​jako je pizza! Tato varianta s květákem místo normálního těsta dělá z receptu nízkosacharidovou lahůdku. A vynikající posypka s mozzarellou zajistí jedinečný chuťový zážitek.

Low-carb květáková pizza

Ingredience

1 květák

60 g mouky

1 vejce

jodizovaná sůl

pepř

60 g strouhanky

60 g strouhaného parmazánu

2 lžičky italských bylinek

1/2 lžičky česnekového prášku

1 lžička oregano

1 lžička mletá paprika

2 lžíce rajčatového protlaku

trochu vody

1/2 lžičky italských bylinek

1 odměrka mozzarelly se sníženým obsahem tuku

trochu lístků bazalky

Příprava

1 Troubu předehřejeme na 180 °C. Květák nakrájíme velkým nožem na 4 plátky. Ujistěte se, že řezné plochy jsou co nejrovnější. 

2 V hrnci s lehce osolenou vroucí vodou uvaříme plátky na středně vysokém ohni 3 až 4 minuty. Vyjmeme, opláchneme studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou.

3 Na talíř dáme mouku. V jiné misce rozšleháme vejce s trochou soli a pepře. V misce smícháme strouhanku, parmezán, italské bylinky, česnek, pepř, papriku a sůl. Plátky květáku obalíme v trojobalu – mouka, vejce a strouhanka s bylinkami.

4 Květákové řízky položíme na plech vyložený pečicím papírem. 

5 Na omáčku smícháme olej, rajčatový protlak, vodu, sůl, pepř a italské bylinky. Mozzarellu nakrájíme na plátky. 

6 Květákový řízek potřeme rajčatovou omáčkou a poklademe mozzarellou. 

7 Pečeme ve střední části trouby asi 15 minut. Posypeme čerstvou bazalkou. A vychutnáváme si!

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat