Avokádová voda pro vaši postavu a krásu

Ideální pro postavu a krásu: Avokádová voda je oblíbeným nápojem mezi modelkami a fanoušky fitness. Proč a jak může pomoci?

Avokádo vás zasytí na dlouhou dobu a dodá tělu cenné vitální látky, ale zároveň zelené exotické ovoce mnozí považují za skutečné kalorické bomby! Je tedy avokádo dietní hřích nebo naopak dietě může pomoci? Odborníci na fitness, výživu a dietu se shodují na tom, že pokud budete pravidelně zařazovat avokádo do svého jídelníčku, zhubnete rychleji a odměnou vám bude krásná pleť a lesklé vlasy!

Jak pomáhá avokádo vaší postavě

Může ovoce, které se skládá převážně z mastných kyselin, skutečně podporovat zdravou výživu? Ale ano! Protože ačkoli je avokádo poměrně kalorické ovoce, exotika velikosti hrušky s jasně zelenou dužinou je skutečná superpotravina a vysoce účinný doplněk stravy – protože mastné kyseliny, které obsahuje, jsou nezbytné a krémová dužina nejen dodává tělu s cennou energií a životně důležitými látkami, ale také udržuje hladinu cukru v krvi ve zdravé rovnováze a zasytí na velmi (velmi!) dlouhou dobu. Ovocná vláknina navíc poskytuje významnou koncentraci lipázy, přirozeného enzymu, který je důležitý pro štěpení tuků ve stravě a zefektivňuje trávení tuků.

Jak pomáhá avokádo vaší pleti a vlasům

Kromě esenciálních mastných kyselin a enzymů obsahuje avokádo také vitamíny, zejména vitaminy C, E a B a také stopové prvky, jako je draslík, fosfor, vápník, hořčík a zinek – účinné, někdy vysoce antioxidační životně důležité látky a stimulanty pro účinnější regeneraci buněk, zdravý růst vlasů, lesklé a pevné vlasy a pružnou a mladistvě zářivou pleť.

Jak si připravit vodu z avokáda

Každý, kdo za názvem vidí vodnatý nealkoholický nápoj podobný střiku, bude překvapený konzistencí avokádové vody, která připomíná spíše mléčný koktejl. Na vině je vysoký podíl mastných kyselin, které – ačkoli se avokádo v základní receptuře zpočátku nemíchá s ničím jiným než čistou vodou – je vitální nápoj spíše krémový než vodový a přidávání mléka nebo mléčné náhražky je zbytečné. Hotovou avokádovou vodu chlaďte asi hodinu a/nebo přidejte trochu drceného ledu a vychutnejte si ledově vychlazenou.

Podle hesla "Více je lépe" lze avokádovou vodu kombinovat i s jinými superpotravinami. Kromě čerstvě vymačkané citronové šťávy je ideální pár plátků zázvoru, trochu listového špenátu a čerstvých bylinek. Místo vody zkuste matcha čaj nebo kokosovou vodu!

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6471050/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat