Kyselinu hyaluronovou se vyplatí užívat i v tabletách

Krém či sérum s kyselinou hyaluronovou? Dobrá věc. Pro ještě rychlejší a silnější účinky si tuto kyselinu můžete pořídit i v tabletách. Sbohem pak dáte nejen suché kůži, ale i vráskám!

Humbuk okolo kyseliny hyaluronové nabírá na obrátkách. Tento uctívaný miláček kosmetického průmyslu má pověst špičkového hydratačního prostředku, který má schopnost vyhladit vrásky a zachovat mladistvou elasticitu pleti (1). A v tomto směru nemá konkurenci!

Zázrak, z něhož těžíme všichni

Ač je to možná k nevíře, kyselina hyaluronová je polysacharid, tedy molekula cukru. Představit si ji lze jako houbu, která když se dostane k vodě, tak „nezná bratra“. Z četných výzkumů vyplývá, že jeden jediný gram na sebe dokáže navázat až šest litrů! Toto zázračné pojivo vlhkosti se jako součást mezibuněčné hmoty vyskytuje v těle zcela přirozeně, ovšem s věkem se množství snižuje a snižuje. Právě proto se tolik doporučují produkty s obsahem tohoto hrdiny, které ztráty pomáhají vyrovnávat. Za jak dlouho s nimi člověk může omládnout?

Dva měsíce. Víc ani den?

Podle poznatků jisté zahraniční studie (2) publikované v magazínu The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology by to nemělo trvat déle než osm týdnů. Přesně po takové době výsledky zúčastněných žen ukázaly, že ty, které zmíněnou kyselinu pravidelně aplikovaly prostřednictvím sér a krémů, měly zvýšenou hydrataci pokožky o 96 procent, přičemž zaregistrovaly výrazně nižší výskyt vrásek a kožních prohlubní. Ovšem věci mohou nabrat mnohem rychlejší spád, pokud budete kyselinu hyaluronovu užívat i v tabletách (3).

Co pilulka, to kosmetické terno

Zatímco lokální používání se zaměřuje pouze na oblasti, kam hyaluronového spojence sami nanesete, v případě konzumace je to trochu jiná písnička. Podle japonského výzkumu (4) zveřejněného v časopise Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology si totiž tato kyselina umí nalézt místo, kde je nejvíce potřebná. Tím účinně bojuje proti dehydrataci. Vlastně jí nedá absolutně žádnou šanci! V potaz se musí vzít i skutečnost, že hyaluronové tablety často obsahují i jiné doprovodné složky, jako je třeba kolagen, což zesiluje jejich hydratační a omlazující schopnosti.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK482440/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3970829/, (3) www.biomedcentral.com/articles/10.1186/1475-2891-13-70, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5522662/






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat