Výhrady k běhání vyřeší kolečkové brusle

Běh vás moc nebere, do posilovny by vás nikdo nedostal a k domácímu cvičení máte velké výhrady. Tak co se třeba projet na bruslích? Na kolečkách a s větrem o závod se to hubne samo! A navíc se zbavíte i obtěžujících bolestí zad.

Jízda na kolečkových bruslích začala být neuvěřitelně populární už v 90. letech minulého století a z módy ještě nevyšla. A možná ani nikdy nevyjde! Jaro se blíží, co kdybyste si na menší či větší vyjížďku vyrazili pak také? Tady je motivace, proč mít o kolečko navíc!

Sbohem, nechtěné kalorie!

Je tohle sport? Nebo volnočasová aktivita zlepšující náladu? Obojí je správně. Za hodinu na bruslích můžete spálit až 600 kalorií, což je srovnatelné s cyklistikou nebo veslařským trenažérem. Pobyt na čerstvém vzduchu prokazatelně tlumí stres, podporuje optimistické myšlení a zlepšuje kognitivní výkonnost. Domů se tedy vrátíte veselejší, štíhlejší a spokojenější (2). Ale ještě to není všechno…

Konec svalových bolestí

Poslední dobou vás bolí záda, což přisuzujete sedavému zaměstnání? No vidíte, o důvod víc, proč si pořídit kolečkové brusle. S jejich pomocí posílíte svaly a zlepšíte držení celého těla, což je ta nejlepší prevence bolestí pohybového aparátu. Jakákoli fyzická aktivita také reguluje škodlivý cholesterol, působí proti osteoporóze a zkvalitňuje spánek (1). A co tohle udělá s vaší výkonností?

Vytrvalost profesionála

Ať už se s bruslemi vydáte kamkoli, vaše tělo se naučí využívat své energetické zásoby rovnoměrně a účinně. Odměnou vám zanedlouho bude vyšší svalová odolnost i vytrvalost, kterou můžete zúročit i v dalších sportech (1).

O své klouby se nebojte

Pokud si říkáte, že vás z toho věčného odrážení budou dozajista bolet klouby, nemusíte se vůbec bát. Při této kolečkové disciplíně jsou klouby zatěžovány mnohem méně než u jiných druhů cvičení. Jde tedy o přínosnou činnost vhodnou pro všechny věkové kategorie i váhové skupiny (1). Tak na co ještě čekáte? Stačí vybrat vhodnou trasu a hurá na to!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6503993/, (2) www.health.harvard.edu/diet-and-weight-loss/calories-burned-in-30-minutes-for-people-of-three-different-weights?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat