Podzimní aktivita jako kotel na spalování kalorií

Podzim je ve znamení neustálého hrabání spadaných listů, štípání dříví a vydlabávání dýní. Ani jedno vás příliš nebaví? I tukové zásoby se před těmito činnostmi klepou strachy! Kolik kalorií se tímhle dá spálit? Budete se divit!

Svěží vzduch a barevné dechberoucí přírodní scenérie. Ano, to je podzim, který potěší nejedno oko. Ale pozor, štíhlým křivkám toto roční období přeje také! Při jakých podzimních aktivitách můžete spálit víc kalorií, než si vůbec myslíte?

Hrabání listí jako překvapivý trénink

Vnímáte hrabání listí jako nenáviděné nutné zlo, k němuž vám chybí motivace? Dost možná teď změníte názor. Jde o efektivní cvičení, které protáhne doslova celé tělo. Osoba vážící přibližně 70 kilogramů může touto činností spálit zhruba 170 kalorií, a to za pouhých 30 minut (1). Tak hrábě do ruky a hurá na zahradu, jde se hubnout! U čeho ještě jdou nadbytečná kila dolů sama?

Štípání dřeva místo posilovny

Kdekdo si aktuálně dělá zásoby dřeva na zimu, která prý letos bude hodně tuhá. I vy teď často bojujete se sekerou, pilinami v očích a smůlou na prstech? Odměnou vám bude nejen domácí teplo, ale i pěkně vyrýsované svaly. Při štípání dřeva tělo koordinuje více svalových skupin najednou, u čehož se pořádně zapotí nohy, hýždě, břicho, záda i paže. O kolik kalorií vás tahle dřina připraví? Když se do toho pořádně opřete, může to být více než 230 za půl hodiny (1). Vítejte ve své domácí posilovně, přátelé…

Sběr a vydlabávání dýní

Pomalu se blíží Halloween a s ním i sběr hezky kulaťoučkých dýní. Vlastně – nejen on, protože tyto plody je třeba také důkladně vydlabat, čímž vznikají typicky podzimní dekorace. Kdo tohle už někdy absolvoval, ten ví, že je to docela fuška. Která ovšem nekončí jen puchýřem na palci! Při manipulaci s dýněmi můžete podle výše jmenovaného sportovního instruktora Jacka McNamara zlikvidovat něco kolem 175 kalorií, což rozhodně není málo (1).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7014360/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat