Splněný sen o pevných pažích

27.06.2022 | Trénink

Každé nabrané kilo se projevuje v některých partiích a naše paže nejsou výjimkou. Zvedneme ruku a jednoduše nám paže vlají jako vlajka ve větru. V horších případech se nám na rukou začíná objevovat i celulitida.

Přestáváme nosit trika s krátkým rukávem a postupně se zahalujeme. Skončeme s tím. A vrhněme se na trénink paží.

Není to jen o štíhlosti

Bohužel tato malá nepříjemnost se netýká pouze žen, které mají nějaké to kilo navíc, ale je to přirozený proces našeho těla s přibývajícím věkem. Tento proces lze zmírnit správnou životosprávou a samozřejmě hlavně cvičením paží. Pokud svaly v této partií zpevníme, tak se nebude kůže natolik uvolňovat a v konečném výsledku budou paže stále pevné a krásné.

Cviky

Cviků pro tuto partií je mnoho, ale většina z nich vyžaduje návštěvu fitness centra nebo alespoň miniaturní fitness centrum doma. My jsme pro vás vybrali tři účinné cviky, ke kterým potřebujete pouze svou vlastní váhu. Při tréninku paží nám jde především o posílení svalů, a tudíž veškeré cviky provádíme pomalu.

Tricepsové kliky

Lehneme si na bříško na zem. Pokud nejsme zrovna sportovci, tak necháme kolena na podlaze a zvedneme se na rukou tak, abychom měli napnuté lokty. Pomalu s nádechem ohýbáme lokty a snažíme se je neustále držet u hrudi. Jdeme tak nízko, jak jen zvládneme a v nejnižší poloze vydržíme 1 sekundu a pomalu s výdechem se opět zvedáme.

Tricepsové kliky o zem

Posadíme se na zem, ruce dáme za záda a zapřeme se o ně, nohy dáme na šířku pánve. Zvedneme zadeček (pozice kraba) a napneme ruce. Zpevníme trup a pomalu ohýbáme ruce, až se zadečkem dostaneme téměř na zem, ale nepokládáme jej. V této poloze opět vydržíme 1 sekundu a s výdechem jdeme zpět nahoru.

Boční kliky na jedné ruce

Lehneme si na bok, mírně pokrčíme nohy a spodní rukou se chytneme v pase. Druhou rukou se zapřeme o zem a pomalu se snažíme na této ruce zvednout, až do úplného natažení ruky. Nahoře vydržíme 1 sekundu a pomalu se spouštíme zase dolů. Nejprve cvičíme jednu stranu a následně až druhou.

Trénink

Některé z těchto cviků jsou sice obtížnější, ale za to účinnější. Pokud je zpočátku nezvládáme, tak to vůbec nevadí a opakování děláme postupně. Tento pozvolný trénink trvá 2 měsíce, po kterých zaručeně uvidíme obrovské změny.

 

Týden 1 – Cvičení 2x týdně – 2 kola – 5 opakování

Týden 2 – Cvičení 2x týdně – 2 kola – 10 opakování

Týden 3 – Cvičení 2x týdně – 2 kola – 15 opakování

Týden 4 – Cvičení 3x týdně – 3 kola – 10 opakování

Týden 5 – Cvičení 3x týdně – 3 kola – 15 opakování

Týden 6 – Cvičení 2x týdně – 3 kola – 20 opakování

Týden 7 – Cvičení 2x týdně – 4 kola – 20 opakování

Týden 8 – Cvičení 3x týdně – 4 kola – 20 opakování

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat