Zbytečné chyby při zpevňování zadečku

18.06.2022 | Trénink

Každá z nás chce mít krásně zakulacený a pevný zadeček, za kterým se otočí každý muž. Bohužel ne všechny z nás mají dané geneticky, aby měly sexy zadeček od přírody.

Musíme na něj tvrdě makat a není to zrovna krátkodobá záležitost. Z tohoto důvodu, bychom se měly, my ženy, vyhnout nejčastějších chybám, při tréninku zadečku.

Malá zásoba cviků

Dřepy, výpady, dřepy, výpady. Ano, to jsou skvělé cviky na tvarování zadečku, ale bohužel jen to k úspěchu nestačí. Měly bychom mít trénink zadečku i mimo klasické cvičení. To znamená, že ve volných chvílích budeme zadeček zatínat, stavět se na špičky nebo zanožovat. Samozřejmě naše tréninky by měly obsahovat různorodou zásobárnu cviků pro krásný zadeček, kterými procvičíme jak spodní část zadečku, tak vrchní část zadečku (1).

Stovky opakování

Občas si někde přečteme, nebo slyšíme od kamarádky, že musíme daný cvik na zadeček opakovat snad milionkrát a nejlépe nadzvukovou rychlostí. Stovky opakování sice nebude na škodu, ale lze to dělat i trochu efektivněji, a to s nějakým závažím a pěkně pomalinku. Při pomalém pohybu a větší zátěži, dostávají svaly více zabrat a zadeček se nám bude tvarovat rychleji (1).

Špatná rovnováha

K dalším zásadním chybám patří špatná rovnováha těla, kdy při daném cviku spíše balancujeme, než abychom jej prováděly správně. Krásným příkladem jsou výpady vzad, které jsou úžasné na zvednutí zadečku, ale musejí se provádět správně. Některé z nás při tomto cviku ztrácejí balanc a zapojují úplně jiné části těla. Ruce a občas i obličej při pádu. Je lepší provádět takové cviky, u kterých si jsme jisté, že je děláme správně. Časem se naše svaly zpevní a my se budeme moci pustit do něčeho složitějšího (1).

1x týdně to stačí

I když to je krásná představa, tak je zcela mylná. Hýžďové svaly, jsou jedny z největších svalů, které vůbec máme. A také to jsou svaly, které se velmi často používají. Naše těla jsou velmi přizpůsobivá, a pokud je něco v pohybu často, tak se to i hůře tvaruje. Pokud chceme krásný zadeček, tak bychom jej měly cvičit zhruba 3–4x týdně (2).

Zdroj: (1) názor autora, (2) www.proozy.com/blogs/journal/the-most-common-mistakes-when-trying-to-build-glutes






Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat