Pevné tricepsy v pohodlí domova

Abyste si vytrénovali tricepsy, nepotřebujete nutně speciální vybavení. Jednoduchými cviky si pažní svaly můžete posílit i doma. A stačí vám k tomu jen židle nebo gauč.

Triceps je protihráč bicepsu a má na starosti natažení paží. Najdete ho na zadní straně horní končetiny a je postrachem mnoha žen. „Ruce kuchařky“ – myslíme tím povolené svaly, které „mávají“ při každém pohybu rukou. Také muži mohou povoleným tricepsem trpět, ale mnohem méně často.

Dobrá zpráva je, že správnými cviky můžete problém dostat pod kontrolu. Cílem je posílit svaly. K tomu existuje mnoho jednoduchých cviků, které lze jednoduše cvičit i doma. A které to jsou?

Dipy

Posaďte se zády k něčemu pevnému – posteli, pohovce, židli a opřete se o to rukama. Silou svého tricepsu se zvedejte nahoru, chvíli vydržte a povolte zase dolů. Opakujte asi 12 až 15krát ve třech kolech. Čím více ruce roztáhnete, tím více pracují tricepsy (a ne nohy).

Kliky

U kliků naopak čím méně budete mít ruce roztažené, tím více posilujete tricepsy. Pokuste se tedy dát ruce na šířku hrudníku a pak pomocí tricepsů zvedat tělo nahoru a dolů. Začátečníci mohou začít s podporou kolen. Ideální je 10–15 opakování.

Diamantové kliky

Svůj přívlastek získaly díky postavení rukou – palci a ukazováčky totiž při cviku formujete diamant. Tahle varianta je na tricepsy orientovaná obzvlášť.

Kliky na zdi

Trochu obměna k normálním klikům, ale stejně efektivní na posílení tricepsu. Buď si stoupnete čelem ke zdi, o kterou se rukama opřete, postavíte se na špičky a snažíte se od zdi odtlačit. Nebo využijete schody. Důležité je u obou držet tělo zpevněné.

Plank

Pokud chcete dát tricepsům opravdu zabrat, vyzkoušejte planky. Začínáte v plankové pozici, ve které ale nezůstáváte bez hnutí, ale roztahujete paže pomocí síly tricepsu, zatímco nohy a boky se nehýbou.

Plank se závažím

Pokud nemáte doma činky, postačí vám láhve s vodou, eventuálně s pískem. Cvik začínáte opět v plankové pozici. Pak sáhnete po láhvi a ruku zvednete dozadu nahoru a zase položíte. Na každé ruce opakujete 10–15krát po třech kolech.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat