Cvičení s vlastním tělem a sexy bříško

Cviky s vlastní vahou těla jsou bezpečnější a přirozenější cestou posílení středu těla. Tím ovšem netvrdím, že posilovací stroje jsou neúčinné, ale nikdy se nevyrovnají cvičení s vlastním tělem!

Pro souměrné vyrýsované bříško je nejdůležitější posílit střed těla a ten na stroji těžko posílíte, právě naopak, posílíte ho nejvíce, pokud budete při cvičení používat vlastní váhu těla. Také se naučte dýchat přes bránici, a zapojit tím tak vnitřní stabilizační systém a core, to je gró pro zdravý trénink.

Nezapomínejme, že někdo má vyrýsované břicho prostě dané, někdo pro něj musí tvrdě makat (správným tréninkem a pílí může svého cíle dosáhnout každý). Ale i přes tvrdý trénink je možné, že vás pekáč buchet nebude symetrický, že nebude odpovídat vašim představám, a dokonce i počet políček může být jiný.
Hlavně si z toho nelamte hlavu, naučte se mít rádi svůj pekáč ať už s 8 nebo se 6 kostkami.

Nezapomeňte na kardio

To, že budeme každý den cvičit bříško neznamená, že automaticky nám půjde dolů tuk jen z břicha.
Pro lepší efekt určitě zařaďte kardio tréninky. Jedině kardio aktivita, tedy aktivita dlouhého trvání v aerobním pásmu, je schopna spalovat přebytečný tuk a dovoluje nám již při samotné aktivitě využívat tuk jako zdroj energie. Žádná jiná aktivita nemá tu schopnost.
Po kardiu se tedy pěkně zadýcháte a také budete spalovat více tuků.

Kardiem tedy nutíme tělo vydat více energie. Pokud si držíme při kardiu správnou tepovou frekvenci, efektivně budeme spalovat tuky.
Proto poté spálíme více kalorií a co je ještě lepší – po kardiu, když jsou svaly rozehřáté zhubneme běžným pohybem více, než bychom hubli normálně!

Pamatujte, že i strava a genetika jsou důležitým faktorem pří tvarování našich svalů.
Věřím, že informaci o tom, že břišní svaly se budují v kuchyni, už máte.

Zdroj: healthline.com, active.com






Celkem 1 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat