Vyšvihané břicho rozhodně není zadarmo

Chcete mít vypracované břišní svaly, které u bazénu přitáhnou spoustu obdivných pohledů? Co vám brání? S jejich rýsováním pomůže tanec, cyklistika nebo kickbox. Je jen na vás, čemu dáte přednost.

Mít pevné břicho, na němž jsou viditelné svaly, je snem mnoha lidí. Patříte mezi ně i vy? Jenže co když už od školy bytostně nenávidíte sklapovačky i další cviky, které oblast okolo pasu posilují? V tom případě máte dvě možnosti. Buď „pekáč buchet“ prostě oželíte, nebo si k němu dopomůžete jinak. Co třeba tyhle činnosti, osloví vás?

Tanec jako efektivní fitness

Tanec má mnoho překvapivých účinků. Někteří lékaři tvrdí, že doslova omlazuje mozek, reguluje hladinu cholesterolu, zlepšuje činnost kardiovaskulárního systému, tlumí stres a předchází osteoporóze. Nedá se mu ale upřít ani to, že je skvělým břišním cvičením s famózními výsledky. Rytmické pohyby nohou, boků i otočky a záklony, to všechno pomáhá budovat štíhlou a zpevněnou siluetu. Navíc tímto způsobem lze spálit i 500 kilokalorií za hodinu. To je srovnatelné s lekcí svižnému aerobiku (1).

Jízda na kole se také počítá

Cyklistika může podstatně zmenšit nejen měsíční výdaje za benzin, ale i obvod pasu. I když to vypadá, že v zápřahu jsou při ní jen dolní končetiny, opak je pravdou. Abyste šlápli do pedálů, musíte zapojit svaly skoro celého těla, což se na tělesných křivkách brzy projeví. Tedy zejména za předpokladu, že tomuto „dopravnímu prostředku“ dáte přednost před autem. Mimochodem, některé studie naznačují, že ti, kteří do práce dojíždějí na kole, jsou v zaměstnání mnohem produktivnější a spokojenější (2).

Bojová umění jsou přínosem z více důvodů

Cvičení, při kterém se kope, skáče, uhýbá do všech směrů a šermuje rukama, je dalším způsobem, jak si „pořídit“ ploché břicho. O vynaloženém úsilí i energii na zachování rovnováhy ani nemluvě! Jestli vás láká kickbox, box, karate nebo judo, směle do toho. Dokážete se snáze ubránit nejen nepříteli, ale i tukovým zásobám okolo bránice (3). Těžko říct, které z těchto pozitiv je lepší, viďte?

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2034191/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21496106/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8334642/ 






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat