Zpevněná postava díky zábavné činnosti

Ne snad, že byste na tom byli úplně tak zle, ale určité partie těla by vážně snesly posílení? Chopte se sekačky na trávu, volejbalového míče nebo jízdního kola. Takové protažení přinese ovoce!

Je mnoho lidí, kterým prostředí veřejné posilovny zkrátka „nesedí“. Je to přesně váš případ, protože byste se v hledáčku zvědavých pohledů ostatních sportovců necítili vůbec dobře? Kdo by vám něco takového mohl vyčítat. Jenže plavková sezona se blíží, takže si možná říkáte, že by to přece jen chtělo na postavě trochu zapracovat. A proč to nedělat snesitelnou a zábavnou formou? U těchto činností si ani nevšimnete, že hubnete a posilujete!

Zahradničení. Spojení příjemného s užitečným

Věřili byste tomu, že při sekání trávy můžete spálit něco kolem 400 kilokalorií? Ovšem ani když se vrhnete na vytrhávání plevele, nepřijdete zkrátka, protože vypotíte zhruba 150 kilokalorií. Práce na zahradě je navíc smysluplná a člověk ji dělá tak nějak automaticky, což může pomoci těm, kteří mají problém se stereotypními aktivitami. Ke všemu podle jisté americké studie funguje jako prevence depresí, prospívá dýchací soustavě a zlepšuje výkonnost kardiovaskulárního systému (1).

Cyklistika. I ta se počítá

Že jste na kole naposledy seděli někdy na základní škole? Proč si znovu nepřipomenout, jaké to je, když člověk jede s větrem o závod! Ovšem i v mírném tempu a rychlostí 20 km v hodině se za pouhých 60 minut zbavíte v průměru 565 kilokalorií. Čistě pro srovnání, pomalejší chůzí za stejně dlouhou dobu zlikvidujete 230 kilokalorií. Nelze nezmínit, že cyklistika je vhodná pro všechny věkové skupiny i váhové kategorie, neboť nezatěžuje klouby. A i když to vypadá, že v zápřahu se při ní ocitají jen dolní končetiny, opak je pravdou, jelikož posiluje svaly celého těla (2).

Volejbal, ideálně plážový

Díky plážovému volejbalu můžete mít břicho pevné jako skála. Jde o sport, při němž zapojíte komplet všechny svalové skupiny. V písku po hodinovém souboji s protivníkem necháte nejen nahromaděný stres z celého týdne, ale i 700 kilokalorií (3). A to je adekvátní odměna za vynaložené úsilí! O bronzovém opálení ani nemluvě. Tak už jen najít někoho, kdo s vámi změří své síly…

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5683668/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060010/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29199783/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat