Při cvičení se vyhněte stereotypu

Všechny začátky bývají krásné, stejné je to i s odhodláním začít se sebou něco dělat a dostat se konečně na vysněnou váhu. Většina z nás v prvotní fázi nadšení zamíří do fitness centra, kam ze začátku postupně dochází, ale postupem času nás může tato rutina omrzet a začínáme si hledat první výmluvy, proč se nám do fitka najednou nechce. Pokud je i tohle váš případ, je nejvyšší čas na změnu a vnést do tohoto stereotypu nové podněty a zažít zase pocity nadšení a radosti z pohybu.

Zapojte partnera a přátele

Pokud jste na cvičení sami, může se snadno stát, že vás to brzy omrzí, ale pokud si najdete vhodného parťáka, tak se budete vzájemně motivovat. A pokud jeden z vás začne polevovat, druhý ho začne přemlouvat. Pokud se do cvičení pustíte se svým partnerem, může to navíc prohloubit i váš vztah, vždyť kvalitně strávený čas je pro vztah to nejdůležitější a dozvíte se vzájemně o sobě i spoustu nových informací.

Vykřičte to do světa!

Nebojte se sdílet s přáteli vaše sportovní aktivity, k tomuto účelu jsou sociální sítě skvělým prostředkem. A pokud se neradi fotíte, tak to vůbec nevadí, nikdo vám nezakázal vyfotit například jízdní kola a krásný výhled na krajinu a podobně. Díky tomuto sdílení můžete najít podporu u vašich přátel, a navíc i třeba parťáka, který s vámi rád na to kolo vyrazí příště.

Zapojte domácí mazlíčky

V dnešní době je velmi populární cvičit s domácími mazlíčky. Jako první se cvičebními parťáky stali psi, pak se začala objevovat i cvičicí videa s kočkami a v poslední době je populární jóga s kozami. No uvidíme, co přijde dál, ale není nic snazšího, než vzít svého čtyřnohého miláčka na procházku a zaběhat si v parku, nebo si jít zaplavat.

Cvičte ve volné přírodě

Nic proti fitness centru, ale pokud jste celý den zavření v kanceláři je mnohem více motivující představa o cvičení na zahradě či ve volné přírodě. Ve volném prostranství se můžete věnovat například józe, posilování s váhou vlastního těla, nebo vyrazit na kolo či brusle, zkrátka pobyt na čerstvém vzduchu potěší i vaši mysl.

Tip: Poslední dobou jsou velmi populární i dětská hřiště. Samozřejmě nejlépe ta opuštěnější, dětské prolézačky nabízejí spoustu možností, jak posilovat s váhou vlastního těla. No zkuste si dát pár přítahů, jako na „hrazdě“ a uvidíte, že tohle teda rozhodně není žádná hračka!

Poslouchejte hudbu

Během cvičení byste měli potěšit nejen své tělo, ale i mysl. A právě hudba je skvělým motivačním prostředkem! Zaposloucháte se do oblíbeného hudebního setu a rázem zapomenete, že už běháte o 10 minut déle, než jste měli v původním plánu. No není to skvělé? Hudbu vybírejte vhodně k typu cvičení, poslouchání rytmické hudby například při józe je spíše kontraproduktivní. Rytmickou hudbu oceníte při velkém zápřahu, kdy si potřebujete držet tempo, při józe zvolte smyslnou a uklidňující hudbu, která vás příjemně zklidní, a budete se moci plně soustředit na své tělo a mysl.

Nepodceňujte tanec

Vždycky jste toužili tančit nějaký tanec a nikdy na to nebyl čas. Co místo plánované hodiny ve fitness centru si domluvit hodiny tance! A jaký tanec si vybrat? Nožky jako z reklamy vám vytvarují irské tance a step. Přímo tryskové hubnutí zažijete na hodinách afro dance. Populární latina vám protáhne a zpevní celé tělo. A pokud nemusíte příliš rychlé pohyby, tak pro zlepšení držení těla a krásné paže je vhodné flamenco. Flamenco je pěkně žhavý tanec, a kromě pěkné postavy vám dodá také sebevědomí.

Zkoušejte nové věci

V dnešní době je sport stále dostupnější, a to je skvělá správa. Neváhejte zkoušet nové věci a zapomeňte na výmluvy, že už jste na to staří. Věk je jen číslo! Až se opravdu nebudete moci hnout, mohli byste jednou litovat toho, co všechno jste během svého života nestihli vyzkoušet. A pozor tohle bohužel neplatí jen o sportovních aktivitách…

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6843401/ - celý článek






Celkem 1 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat