Cviky na zeštíhlení stehen lze provádět i vsedě

06.06.2022 | Trénink

Už dávno neplatí, že při cvičení na zeštíhlení musíte dřít v posilovně. Hezčí stehna si snadno „pořídíte“ klidně i doma. S pomocí židle, gauče nebo křesla!

Nijak byste se nebránili tomu, kdyby vaše stehna byla o něco štíhlejší? Vezměte to do svých rukou, respektive nohou! Existují totiž cviky, které můžete provádět i vsedě – klidně při sledování televize nebo za pracovním stolem. A jestli fungují? Pokud si na ně najdete chvilku každý den, vůbec o tom nepochybujte! Jak se tedy dá hubnout, aniž byste prolévali litry potu?

Polštářový fígl

Pohodlně se usaďte na stabilní židli, chodidla mějte na podlaze, přičemž vaše kolena by měla být ohnutá 90 stupňů – zkrátka klasický posed s opřenými zády. Hotovo? Výborně, teď přijde řada na polštář. Ten si vložte mezi kolena, zhluboka se nadechněte, a po vydechnutí ho stlačte s takovou silou, jakou jen dokážete vyvinout. (Polštář držte stlačený co možná nejdéle.) Cvik několikrát opakujte. Čím vícekrát protáhnete svaly, tím pochopitelně lépe.

Ruční práce

V tomto případě si vystačíte bez pomůcek, pouze s vlastními silami. Sedněte si, kam je libo. Klidně i před tu zmíněnou televizi. Důležité je, aby okolo vás bylo dostatek prostoru. Natáhněte nohy volně před sebe, ale nemějte je úplně u sebe. Co teď? Klaďte odpor. V praxi to vypadá tak, že si ruce položíte na stehna a tlačíte obě kolena k sobě, jenže nohy se snaží o pravý opak. Jednoduše řečeno, v jednu chvíli budete nohy stlačovat a zároveň roztahovat. Možná se to nezdá, ale je to docela fuška…

Něco jako most

Na gauči už máte odcvičeno? V pořádku, do tréninkového plánu můžete zahrnout i křeslo – když už jste u toho. Umístěte své pozadí na jeho okraj a dlaně položte za sebe. Teď už jen zvedejte boky vzhůru tak, aby celá vaše váha „stála“ na nohou a dlaních. Však to sami poznáte! Držte tuto pozici alespoň 30 vteřin. A samozřejmě opakujte několikrát za sebou, ideálně dennodenně. Výsledky se jistě dostaví!

Zdroj: názora autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat