Cviky pro jistou likvidaci tuku v podpaží

04.05.2022 | Trénink

Vyskakuje vám ze stran podprsenky nevzhledný tuk? Pokud nemáte našetřeno na chirurgický zákrok, bez práce to nepůjde. Které cviky vám pomohou?

Od rukou přes podpaží až k ňadrům. Těchto bochánků se dá zbavit skalpelem. Po aplikaci lokálního anestetika provede lékař řez, odstraní nadbytečný tuk a kůži, což trvá asi dvě hodiny. Následně můžete odejít domů, přičemž po přibližně třech měsících, dle individuální dispozice k hojení a dodržování pooperačních pokynů, jsou prý jizvy méně znatelné. Už jen popis zákroku vás děsí? Dobrou zprávou je, máte na výběr. Tukové polštářky totiž mizí s některými specifickými cviky.

Činky ve vzduchu

Lehněte si na podlahu a vezměte si činky. Umístěte ruce nad hrudník, a to s dlaněmi obrácenými k sobě. Zvedněte kolena nad boky, dokud nedosáhnou úhlu 90 stupňů. Poté zapojte své svaly. Držte činky nad hrudníkem a pomalu dávejte paže od sebe. Vraťte se na svou první pozici a celý cvik zopakujte 15krát. Zařadit můžete i verzi, kdy činky putují od hrudníku k bokům a zase zpět (1).

Kliky

Neexistuje nic, co by vyřadilo staré známé kliky ze seznamu účinných prvků eliminujících tuk v podpaží. Klik posiluje hrudník, ramena, triceps, ale zároveň i vaše „jádro“ či mezilopatkové svaly. Přesnost provedení je však klíčová. Je nutné si pamatovat, že v množství není kvalita (2). Klidně si dejte načas!

Umístěte dlaně na podlahu s lokty od sebe na 45 stupňů, mezi nohama by měla být mezera odpovídající velikosti pěsti. Neprohýbejte se v zádech, ujistěte se, že jsou rovná, a mějte stabilní lopatky. Konkrétně ty tlačte od sebe pevně zatrčené na hrudním koši. A teď šup nahoru a dolů. (Hrudník by se skoro měl dotknout podlahy.) A kolik že kliků patří do jedné sady? Zkuste 15… (1).

Tajtrlíci

Nepodceňujte sílu kardio cvičení, pokud jde podpažní tuk. Spolehlivě ho likvidují i výskoky v angličtině nazvané „jumping jack“, jenž se do češtiny překládají jako „tajtrlíci“. (Jejich příznivkyní je třeba slavná fitness trenérka Jillian Michaels, která je zařadila do svého programu 30 Day Shred.) (3).

Postavte se snožmo a ruce mějte podél těla. Poté vyskočte do polohy rozkročmo s rukama nad hlavou. Kolena směřují dopředu a nebortí se k sobě. (V poloze rozkročmo jsou kolena mírně pokrčená.) Proveďte tolik opakování, kolik vám jedna minuta času dovolí, poté si odpočiňte. Dohromady proveďte tři sady skoků.

Zdroj: (1) www.fitness007.cz/blog/nejlepsi-cviky-na-ramena-a-ruce-stihle-ruce-za-15-minut-domaci-cviceni/, (2) www.coachmag.co.uk/fitness/arms-workouts, (3) www.en.wikipedia.org/wiki/Jumping_jack






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Sytý houbový krém

(4 hlasů)

Krůtí prsa s houbami

(9 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat