Vánoční cukroví bez lepku jedině od Freee Doves Farm

Cukroví bez lepku? Chutná i těm, kdo se glutenu nevyhýbají! S kvalitními surovinami totiž vanilkové rohlíčky nebo linecké cukroví na své nezapomenutelné chuti neztrácí, ba naopak. Že péct chcete, ale nemáte z čeho? Zasoutěžte si o 3 balíčky od Freee Doves Farm, díky kterým si Vánoce užije úplně každý!

Ach, to voní! Kouzelný čas je tu. Průzkum agentury Ipsos pro společnost Ahold, která provozuje řetězec Albert, odhalil, že skoro 60 procent Čechů peče vánoční cukroví. Z výpovědí 525 dotázaných také vyplynulo, že mezi nejoblíbenější druhy patří linecké a vanilkové rohlíčky. Na třetím místě se umístila vosí hnízda, přičemž populární jsou i perníčky a pracny, jež preferují hlavně starší ročníky nad 50 let. Při výčtu těchto dobrot si jen zoufale vzdychnete, protože v rodině máte někoho, kdo trpí intolerancí na lepek? Ale vždyť péct se dá i bez něj - nejen to cukroví! 

Správný poměr Vánoc

Přirozeně bezlepkové směsi a mouky Freee Doves Farm z Velké Británie, jsou vyrobeny z kvalitních surovin a směsi a mouky jsou bez obsahu deproteinovaného škrobu, sóji a lupiny, a proto jej ocení i přísní alergici. Chcete zažít chutné bezlepkové Vánoce

U většiny receptů přitom platí, že stačí zaměnit běžnou mouku za Freee Doves Farm chlebovou směs bílou a Freee směs bílou, a to v poměru 2 : 1 až 1 : 1. (Vždy by však mělo být více Chlebové směsi bílé. Ta obsahuje přírodní xanthanovou gumu, která způsobuje, že se cukroví nedrobí a neláme.) Pokud se použije více směsi bílé, je nutné xanthanovou gumu přidat. A jak že vypadá konkrétní recept na linecké, tedy vítěze ankety mezi Čechy?

Linecká kolečka s třeným těstem

Mezi suroviny patří 110 g moučkového cukru, 220 g tuku, 200 g bílé chlebové směsi Doves Farm, 180 g bílé směsi Doves Farm, vajíčko, citronová kůra (možno i citronová šťáva) a 5 g vanilkového cukru.

Změklý tuk nakrájený na kousky v robotu promíchejte s cukrem. Postupně zapracujte vejce a citronovou kůru s vanilkovým cukrem. Již vypracované těsto zabalte do fólie a dejte do chladu odpočinout. Z těsta vykrájejte kolečka o průměru asi 70 mm a o síle asi 3 mm. Ta klaďte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 5 minut v troubě rozehřáté na 180 °C, následně kolečka nechte vychladnout. Ve druhé fázi na ně po obvodu naneste třené těsto a pečte při 180 °C cca 10–15 min (dozlatova). Po vystydnutí pocukrujte. Střed následně naplňte rozehřátou marmeládou a posypejte sekanými arašídy.

Na třené těsto potřebujete 250 g měkkého tuku, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 5 g vanilkového cukru, citronovou kůru (možno i s troškou citronové šťávy) a 300 g mouky (polovina směsi bílé DF a polovina chlebové směsi bílé DF).

Lehce nahřátý tuk utřete s cukrem do bílé pěny, přidejte vejce, dobře prošlehejte, dále přimíchejte vanilkový cukr a citronovou kůru. Na závěr už jen zlehka vmíchejte mouku (nejlépe jen rukou).

Další recepty najdete v online kuchařce.

Každý ze tří výherních balíčků bude obsahovat 8 produktů:

Freee Doves Farm Samokypřicí směs bílá bez lepku 1 kg,

Freee Doves Farm Směs bílá bez lepku 1 kg,

Freee Doves Farm Chlebová směs bílá bez lepku 1 kg,

Freee Doves Farm Chlebová směs tmavá bez lepku 1 kg,

 

 

 

Nairns Ovesné sušenky s čokoládou bez lepku 160 g,

Nairns Ovesné sušenky s čokoládou a kokosem bez lepku 160 g,

 

 

 

Coppenrath Kakaové Coooky bez lepku a bez laktózy 300 g,

Coppenrath Královské Coooky bez lepku a bez laktózy 250 g.

Cena výherního balíčku je 695 Kč

Více informací naleznete na webových stránkách www.dovesfarm.cz a nebo na facebooku společnosti.

Zapojte se do soutěže a vyhrajte 1 ze 3 balíčků s produkty Freee Doves Farm, Nairns a Coppenrath !

Soutěž probíhá od 4.12. do 14.12.2021.

Vyhrává 50., 80. a 120. správná odpověď.

Pravidla soutěže najdete zde

Probíhá vyhodnocení soutěže

Soutěž již byla ukončena

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat