Vyberte si šaty přímo na vaší postavu

08.05.2020 | Krása a móda

Abyste vypadaly báječně, nepotřebujete mít postavu modelky, ale šaty, které budou vaší postavě lichotit a dokážou vás zeštíhlit. Víte, na co si dát při výběru pozor? Široké boky, bříško nebo velká prsa? Prozradíme, které šaty jsou pro vás perfektní.

V módě nejsou žádná pravidla, ale pro každou postavu existují dva principy. První je nebalit se do nekonečných metrů látky nebo beztvarých střihů. A druhý – podtrhněte svoje přednosti a srovnejte proporce horní a dolní poloviny těla, tedy od boků po ramena. Jak to dokázat?

Když nemáte úplně ploché břicho

Pouzdrové šaty, které jsou v pase nařasené, vám udělají krásnou siluetu. Pokud má oblečení být vhodné do kanceláře, hodí se košilové šaty s knoflíky po  celé délce. Také vzdušné boho nebo tunikové šaty dokážou leccos schovat a v kratší variantě navíc odvedou pozornost odhalené nohy. Vlastně na nohy vsaďte klidně častěji! Obléci si můžete i šaty s odhalenými rameny, jsou většinou volné v oblasti břicha a zdůrazňují štíhlý krk a ramena. Naopak úzké nebo upnuté šaty, šikmé pruhy nebo nápadný vzor raději vynechejte. Pokud se vám jednobarevné šaty zdají příliš jednotvárné, pak je můžete oživit třeba dlouhým náhrdelníkem nebo sametovým šátkem v jemných tónech.

Jak schovat široké boky

Důležité pro vás je, abyste zdůraznily svůj štíhlý vršek a boky jemně schovaly. To se vám podaří například v šatech áčkového střihu nebo třeba ve zvonových šatech, které vykouzlí siluetu přesýpacích hodin. Kromě toho je pro vás perfektní „wrap dress“, tedy volnější zavinovací šaty, které můžete doplnit ještě páskem. A optimální délka? Alespoň ke kolenům, v kratších by vaše tělo působilo lehce čtvercově. A úplně zapomenout byste měly na šaty s řasením na bocích.

Co s velkým poprsím

Obzvlášť důležitá je u velkého poprsí správně padnoucí podprsenka, která vám dodá jistotu a dobrý pocit. Dbejte na to, aby ani spodní prádlo ani šaty tvar vašich prsou nikterak nedeformovaly. Nejenže se budete cítit nepohodlně, ale určitě to ani nebude vypadat dobře. Nejvíc vám budou slušet šaty rovného střihu, které vaši postavu sjednotí. Stejně tak jsou ideální empírové střihy, které jsou v horní části úzké a pak volně splývavé. Chybu neuděláte ani s šaty na bocích nařasenými. Naopak vyhnout byste se měly všem modelům s nabíráním nebo volánky ve výstřihu, které by vám opticky ještě přidaly na objemu. Pokud svoje přednosti nevystavujete rádi, pak vsaďte na šaty s odhalenými rameny. Pak totiž veškerá pozornost padne na ramena a klíční kosti. Z doplňků vybírejte klidně ty velké, protože například s malou kabelkou budete působit disproporčně.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat