Hubnout lze už před snídaní

19.03.2023 | Hubnutí

Chodíte v rámci svého hubnoucího režimu cvičit až po práci? Věřte, že snižovat množství tělesného tuku je možné již mnohem dřív, konkrétně před snídaní. Který z těchto pěti redukčních tipů vám sedne nejvíc?

Každý chce vidět výsledky svého snažení co možná nejdříve, ať už jde o pracovní projekt nebo třeba hubnutí. S tím druhým i vám rozhodně pomohou tyhle fígle, díky kterým se proces hubnutí odstartuje hned poté, co vyskočíte z postele.

1. Pijte hodně vody

Výzkumy ukazují, že pití velkého množství vody může urychlit metabolismus a napomáhat při úsilí o hubnutí (1). Jakmile ráno vstanete, vypijte sklenici vody s pár kapkami citronové šťávy.

2. Motivujte se

Ať už si protáhnete údy u jógy, zameditujete si, nebo nakoupíte vonné svíčky sobě pro radost, zapište si to do deníku, stejně jako tělesné míry. Zvýšená sledovanost ohledně vlastního života vám pomůže s určením denních nebo měsíčních cílů a zároveň vám připomene, kolik snahy už máte za sebou. Pro příklad, poslední den v měsíci máte v pase o 4 centimetry méně než na začátku. Není to skvělé? A jak se právě dnes cítíte? To si do deníku zapište taky.

3. Dopřejte si sluníčko

Věděli jste, že vstřebávání vitaminu D vám může skutečně pomoci zhubnout? Aspoň tedy věda to říká (2)! Proto pokud je to možné, dostaňte se ráno na pár minut ven. Vykoukněte na ten krásný svět a nechte sluneční paprsky, aby se vám dostaly „pod kůži“.

4. Hýbejte se

Cvičení je přirozeným posilovačem nálady a často vede ke zdravým návykům. Některé výzkumy dokonce ukázaly, že ranní pohyb zvyšuje úroveň sytosti po celý zbytek dne a zároveň snižuje břišní tuk (3). V případě, že jsou vaše rána hektická, stačí si o chviličku přivstat a věnovat se 10-15 minut joggingu. Pořád si to nějak neumíte představit? Tak jinak. Cvičení ještě před snídaní nutí tělo využívat uložené sacharidy a jakmile dojde k jejich spálení, přicházejí na řadu tukové buňky.

5. Krabičkujte

Předejděte tomu, že vás v práci přepadne hlad a vy si nakoupíte něco nezdravého. Hned ráno otevřete krabičky a napěchujte je nakrájenou zeleninou, ovocem či oříšky. To je jednoduchá věc, kterou pro své hubnutí můžete udělat.

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3809630/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6071442/, (3) www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2022.893783/full






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat