Cvičení zaručující rychlé hubnutí

Chcete zhubnout? Ano a nejlépe velmi rychle! Který sport ale zvolit, abyste se zbavili otravných přebytečných kil? Poradíme.

Pokud chcete zhubnout, obvykle musíte mít v ohni hned několik želízek. Zdravá výživa, dobrý spánek, aktivní každodenní život a sport – to vše je nezbytné, abyste otravná kila mohli nechat za sebou. Bohužel pro mnohé z nás hraje s ohledem na obezitu svoji nemalou roli také genetická predispozice. Jaký sport je tedy nejlepší, abychom zhubli co nejrychleji a nejefektivněji? Vědci z National Taiwan University zjistili, že existuje jeden specifický druh sportu, který je v boji s kily lepší než jiné aktivity. Takže pokud právě teď potřebujete přebytečná kila zhubnout –a to co možná nejrychleji, vsaďte všechny karty na běh (1). A to i v případě, že jste ohrožení takzvanou genetickou obezitou.

Běhání

Ve své studii (1) vědci zkoumali 18 různých typů cvičení u lidí s genetickou tendencí k obezitě. V pravidelných intervalech pak účastníkům sledovali nejen BMI, ale i procento tělesného tuku, obvod pasu, obvod boků a poměr pasu k bokům. Ve výsledku ukázalo ve všech pěti měřeních obezity pravidelné běhání konzistentně nejzásadnější interakce s genetickým rizikem obezity. Jinými slovy – po běhání byl úbytek nejen na váze, ale i v tělesném obvodu nejvýraznější právě po běhání.  Další sporty, jako je cyklistika, strečink, plavání, tanec, silový trénink, stolní i klasický tenis nebo míčové sporty na druhou stranu neměly podle výsledků studie na genetickou obezitu téměř žádný vliv.

Ovšem – ruku do ohně za to vědci zatím nedají a jak uvádějí, je zapotřebí více zkoumání.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8454580/ - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat