Ploché břicho v každém věku

Touha po plochém břichu není otázkou věku, ale způsob, jak se k tomuto cíli přiblížit už s věkem souvisí. Řekneme vám, v jakém věku byste měli na břišních svalech pracovat a jak.

Pokud vám s přibývajícím věkem roste břicho, máme pro vás nejen vysvětlení, proč tomu tak je, ale i návod, jak se přebytečného tuku na břichu zbavit. Protože ploché břicho můžete mít opravdu v každém věku (1).

20 až 30 let

I když se váš metabolismus zhoršil asi o 2 procenta ve srovnání s obdobím, kdy jste byli teenageři, je stále velmi aktivní. Pokud jste například jako dospívající spálili 2 500 kalorií denně, ve svých 20 letech spálíte o 25 až 50 kalorií méně. Z tohoto důvodu mnozí v tomto období přiberou v průměru půl kila. Kromě toho vaše tělo začne produkovat velké množství hormonů, jako je estrogen. To způsobuje, že tělo ukládá více tuku v oblasti boků, zadku a prsou. Ti, kteří jedí také hodně zpracovaných sacharidů, mají vyšší riziko zvýšení hladiny inzulinu, což zabrání uvolňování a spalování tuku v oblasti břicha.

Jak na ploché břicho

Rozlučte se se svými studentskými stravovacími návyky a snažte se udržet hladinu inzulinu na zdravé úrovni snížením příjmu sacharidů. Zvláště se doporučují nezpracované sacharidy, jako jsou celozrnné produkty, fazole, ovoce a zelenina. Pokud jde o fitness, je důležité kombinovat kardio trénink s intervalovým a silovým tréninkem, abyste maximalizovali spalování tuků.

30 až 40 let

Mnoho žen má v tomto období děti. Těhotenství může způsobit rozevření břišních svalů. Normálně se svaly znovu samy stahují asi po osmi týdnech. Díky velkému rozpínání však dochází k přebytečnému tuku, který lze tréninkem a dobře fungujícím metabolismem spálit.

Jak získat ploché břicho

Zbavit se těch otravných těhotenských kil vyžaduje dvě věci: Musíte rozpustit těhotenský tuk, který zakrývá vaše břišní svaly, a musíte posílit své natažené svaly. K tomu se hodí především vysoce intenzivní intervalový trénink (HIIT), při kterém zvýšíte tepovou frekvenci, abyste spalovala kalorie. V kombinaci se silovými cviky, které zpevní a vytvarují celý váš střed, je to dokonalé cvičení. Měla byste se však vyhnout sklapovačkám, protože zhoršují expanzi neustálým otevíráním a zavíráním. Snažte se také dostatečně spát (sedm až osm hodin). Nedostatek spánku totiž vede ke stresu, který následně uvolňuje stresový hormon kortizol a způsobuje ukládání tuku. Pro všechny, kterým se v noci nedostává zaslouženého spánku, doporučujeme odpoledne si zdřímnout. Už dvě hodiny mohou vynahradit špatnou noc.

Od 40 let

Metabolismus a složení těla se s věkem mění. Až dosud bylo úkolem těla růst, ale od 40 let se organismus přizpůsobuje udržení tělesné hmoty. Podle individuální dispozice se metabolismus zpomalí až o 15 procent. Mění se i hormonální rovnováha. Pokles hladiny estrogenu podporuje ukládání tuku v břišní oblasti.

Jak na ploché břicho

Hormonální rovnováhu bohužel neovlivníte, ale můžete si vytvarovat břicho konkrétními sportovními cviky. Vyhraďte si 30 minut třikrát týdně na intenzivní cvičení s cílenými cviky, které se zaměřují na velké svalové skupiny. Vysoká intenzita, mnoho opakování a krátkých přestávek jsou důležité pro udržení stále vysoké tepové frekvence. Také vytrvalostní sporty, jako je běhání, plavání nebo cyklistika, působí proti úbytku svalů, protože pravidelný trénink stimuluje syntézu bílkovin a posiluje svaly. Pomáhá také vysokoproteinová dieta.

Zdroj: (1) www.freundin.de/mit-20-30-und-ab-40-so-klappt-s-mit-dem-flachen-bauch-jedem-alter-freundin-de - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat