Pití kalorií urputně brání hubnutí

30.07.2022 | Hubnutí

Všichni víme, že jedno nezdravé jídlo jednou za čas nám zdravotně nijak neublíží. Ale co když děláme věci, o kterých ani nevíme, že bychom je dělat neměli?

Myslíme si, že je to tak správně, a pak se divíme, že nemůžeme zhubnout a necítíme se lépe. Takže, co bychom určitě dělat neměli?

Pít kalorie

Slazené nápoje, to je jedna z největších překážek pro udržení dobré kondice. Takové nápoje neobsahují žádné výživné látky, naopak obsahují spoustu cukru (1). Měli bychom se vyhýbat, ať už slazeným nápojům, šťávám do vody nebo kupovaným nekvalitním džusům. Jedinou výjimkou jsou zdravé smoothies, které si uděláme nejlépe sami doma.

Přeskakování jídel

Správná výživa je hlavním základem pro úspěšné hubnutí. Denně bychom měli přijmout minimálně 5 menších jídel, která jsou bohatá na bílkoviny, sacharidy a tuky. Také bychom měli konzumovat jídlo, o kterém víme, jak bylo vyrobeno a to nejlépe ve vlastní kuchyni. Neměli bychom nikdy zapomínat na svačinky, u kterých nám může postačit kousek zeleniny nebo ovoce (2).

Jíst smažené potraviny

Smažené potraviny, které se dělají v litrech oleje, jsou zcela destruktivní pro tělo. Dělají se na přesmaženém oleji, který do sebe nasají, a my je následně zkonzumujeme. Bohužel v restauracích jsou smažené pokrmy daleko levnější a dostupnější než ty čerstvé a zdravé (3).

Jíst cukr a pečivo v noci

Celozrnné pečivo je pro naše tělo skvělým zdrojem energie, ale ne vždy je vhodné. Hlavně v noci bychom se měli vyhýbat pečivu a jiným pokrmům, které obsahují hlavně sacharidy. Před spaním bychom měli konzumovat lehká jídla, jako je například zeleninový salát, který v noci tělo snadněji stráví (4).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7146120/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6520689/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6146358/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4425165/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat