Sbohem nevzhledným bochánkům na zádech

29.05.2022 | Hubnutí

Zapneme si podprsenku, oblečeme triko a jsou tam. Nevzhledné špíčky nad a pod zadním dílem podprsenky. Tak si na triko natáhneme ještě svetr a konečně není nic vidět, ale jak to uděláme v létě?

Snadno. Zbavíme se jich. Krásně padnoucí oblečení je vizitkou každé ženy. Přestaňme si to kazit nevzhlednými špíčky na zádech a podívejme se na několik způsobů, jak se jich zbavit.

Stravování a pohyb

Hlavní důvod, proč vypadáme jako šunka obtáhnutá provázkem je ten, že máme stále nějaká ta kila navíc, která můžeme shodit správným stravováním a pravidelným pohybem. Měli bychom dodržovat základní pravidla zdravého životního stylu a hubnutí (1).

Správná velikost

I když máme nějaká ta kila navíc, tak je nemusíme zvýrazňovat špatnou velikostí podprsenky. Pokud nám podprsenka dělá na zádech bochánky, tak bychom měli zvolit větší obvod, který nás nebude tolik stahovat, a špíčky nebudou tak výrazné (2).

Břišní tanec

Břišní tance a podobné nakroucení v oblasti pasu jsou skvělým pomocníkem pro zeštíhlení horní poloviny těla. Nemusíme se vyloženě hlásit do kurzu břišního tance, postačí nám 10 minut denně točení pánví, kdy se snažíme pohybovat pouze boky. Nohy a horní polovina těla by měla být bez pohybu. Pokud nám to zpočátku dělá problém, tak se přichytíme zdi. Kroucení boky nám také pomůže vytvarovat pas a zpevnit břišní svaly (3).

Rovné držení těla

Správné držení těla nemá v dnešní době téměř nikdo. Většina z nás se hrbí a různě kroutí ať už při chůzi, tak i při sezení. Když se snažíme myslet na to, abychom seděli rovně, tak nám to vydrží prvních 5 minut a poté na to zapomeneme. Skvělou pomůckou je obyčejný obvaz, který svážeme do kruhu, pak překlopíme do tvaru osmičky a nasadíme si jej na ramena a záda. Obvaz si přitáhneme natolik, abychom záda drželi rovně silou své vlastní vůle, a když zapomeneme, tak nás obvaz jemně řízne do podpaží a my se opět narovnáme (4).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6027933/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20451452/, (3) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27858690/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5889545/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat