Dobře skrytí spalovači kalorií

Nemáte zrovna čas na svůj trénink? Pak čtěte dál! Je totiž hodně pravděpodobné, že jste dnes už spálili pořádnou dávku kalorií – jen tak mimochodem…

Existují činnosti, které děláme každý den, ale o kterých nemáme ani tušení, že nám vlastně docela nenápadně pomáhají spalovat kalorie. Řeknete si, že vy nic takového neděláte – ale to se mýlíte! Víte, čím můžete každý den spálit až 100 kalorií (1)?

Čtení

Kdo by si to pomyslel? 65 minutovým čtením dokážete spálit až 100 kalorií, a navíc je dobré i pro váš mozek. Super že? Tak popadněte svoji oblíbenou knihu, zachumlejte se na gauči do deky a ponořte se do světa fantazie. Příjemnou zábavu!

Stání

Prostě se postavte před svůj psací stůl. Jednou čtyři minuty, jednou deset – tak, abyste se dostali na celkem 40 minut. Pak jste totiž jen postáváním spálili 100 kalorií. To je hračka ne?

Chůze do schodů

To jste jistě slyšeli už několikrát – a z dobrého důvodu. Vyměnit schody za výtah je ta nejjednodušší cesta, jak spálit 100 kalorií navíc. Patnáct minut chození do schodů (klidně si to rozdělte) dělá dohromady 116 kalorií.

Uklízení

Každé ráno nejdříve zkontrolujete e-maily? A co takhle zkusit předtím uklidit si svůj pracovní stůl? Budete se potom cítit dobře. Jednak budete sedět u krásně uklizeného stolu a druhak spálíte hned zrána 120 kalorií.

Tajné cviky

Mimochodem – pokud celý den sedíte za stolem, měli byste také trochu cvičit. Zatněte každou hodinu na osm nádechů a výdechů zadeček. Nikdo to nevidí a vy tak nenápadně posilujete a ještě spálíte 100 kalorií.

Nakupování

Běžte nakupovat! Půlhodinové vybírání a zkoušení oblečení vám pomůže spálit minimálně 100 kalorií. A nemusíte si nakonec ani nic koupit. To se nejedno ženské srdce rozbuší hned rychleji.

Smích

Potěšte i svoji duši! A postavu. Několik studií totiž dokazuje, že smíchem se můžete za 20 minut zbavit rovných 100 kalorií. A působí i pozitivně na vaši mysl. 

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3183389/- celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat