Viditelné výsledky hubnutí rychle a hned

Jakmile se rozhodnete zhubnout, chcete výsledky rychle! Tak jaký je ten nejlepší způsob, jak co nejrychleji zhubnout otravná kila?

Kdo chce zhubnout, musí takříkajíc tahat za více nitek najednou. Zdravá strava, dostatečný spánek, správný pohyb přes den – to všechno dohromady vám pomůže zhubnout přebytečná kila (1). Bohužel u mnohých je nadváha podmíněná i dědičně (2). To by ovšem neměla být výmluva pro to, abyste nemohli pár kilo zhubnout a držet genetiku pevně na uzdě. A jak je všem jasné, bez sportu jednoduše a dlouhodobě zhubnout nejde. Tak na jaký sport je třeba se tedy nejvíce zaměřit, abychom zhubli co možná nejrychleji a přitom efektivně? Touto palčivou otázkou se zabývali i vědci z Národní Univerzity Tchai-wanu a zjistili (3), že skutečně existuje jeden druh pohybu, který dokáže kila setřást rychleji než ostatní. Takže – nejlepší sport na zhubnutí nadváhy, a to – pozor – především té geneticky podmíněné, je jogging! Jogging je anglický výraz pro velmi pomalý běh, takzvaně „na pohodu“, kdy můžete běhat v páru nebo ve skupince a klidně si u toho i povídat. A když dojdou síly, prostě proložíte pomalý běh rychlou chůzí.

Jak na hubnutí

Vědci v rámci studie (3) testovali účastníky, kteří zkoušeli 18 různých sportovních aktivit. Zkoumány byly v pravidelných intervalech BMI, podíl tuku v těle, obvod pasu a boků a jejich vzájemný poměr. Ve všech pěti ukazatelích vykazoval právě jogging pravidelně konzistentní změny u lidí s rizikem geneticky podmíněné nadváhy. Jiné druhy sportů, jako třeba jízda na kole, strečink, plavání, tancování, posilování, stolní tenis nebo míčové sporty jako tenis, neměly na genetickou nadváhu téměř žádný vliv. Takové jsou minimálně výsledky studie. Vědci ale samozřejmě dodávají, že je v tomto ohledu potřeba provést další podrobná zkoumání. 

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK221839/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK573068/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9539558/






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat