Sporty pro introverty, co fitko moc nemusí

Chcete se sebou začít něco dělat, ale představa fitness centra plného lidí vás od této snahy odrazuje? I pro introverty existují sporty, díky nimž budou v kondici a udrží si štíhlou postavu!

Nikdy jste nebyli příliš dobří v týmových sportech, ve vstupu do posilovny vám brání stud, zumba či aerobic (případně jiné skupinové cvičení) není nic pro vás? Naštěstí máte na výběr z pohybových aktivit, při kterých můžete (obrazně i doslova) uniknout celému světu a které vám zajistí vaši vysněnou postavu a opravdovou radost z pohybu, již by vám jako introvertovi narvaná fitness centra nezaručila.

Běh

Začněme sportem, který by nejspíš napadl každého. Ano, běh vám pomůže uniknout všedním starostem, zlepšit fyzičku a ještě si ho můžete vychutnat bez „rušivých elementů“. Prostě si vyberete trasu, na uši nasadíte sluchátka, pustíte oblíbenou hudbu nebo audioknihu a běžíte.

Cvičení podle videa

Vždycky jste chtěli vyzkoušet zumbu nebo jógu, ale právě představa skupiny žen a mužů společně cvičících v jedné místnosti už vás tak moc neláká? Pak si tyto sporty dopřejte v klidu svého vlastního domova! Prostě se na internetu porozhlédněte po videích obsahujících potřebné instrukce (na youtube jich najdete celou řadu). Váš obývací pokoje se na nějakou dobu promění v tělocvičnu, ovšem většina jejích „osadníků“ zůstává na obrazovce.

Plavání

Také plavání patří k pohybovým aktivitám, které nevyžadují společnost ostatních. Jistě, těžko lze předpokládat, že budete ve veřejném bazénu plavat jako jediní, ale nikdo vám nebude říkat, co a jak máte dělat, s nikým se vlastně nemusíte bavit a můžete si „odplavat“ svých x bazénů bez starostí o okolní svět.

Mimochodem, pokud se koupalištím vyhýbáte, protože byste se museli ukázat v plavkách, věřte, že je to zbytečné. Jednak jsou v plavkách všichni a jednak si nikdo nikoho nevšímá. Copak vy jdete do bazénu okukovat ostatní? Tak vidíte!

Jízda na kole

Podobně jako běh či plavání, také cyklistika nemusí být „skupinovým“ sportem. Prostě sednete na kolo a vyrazíte na cestu. Jediné, čeho si musíte všímat, je, abyste nepřišli k úhoně (například na rušné silnici či vytížené cyklostezce). Právě z toho důvodu se příliš nedoporučuje poslouchat při jízdě na kole hlasitou hudbu (neuslyšíte blížící se auto). Pokud tedy vyrážíte na kolo se sluchátky, pamatujte, že huba je v tomto případě pouze kulisou.

Malé triky pro introverty

Pokud byste i přes své prvotní obavy vyrazili do posilovny či fitness centra, můžete si situaci značně ulehčit. Například tím, že si s sebou vezmete sluchátka, a zatímco cvičíte, posloucháte hudbu. Jednak se budete cítit mnohem lépe, jednak tím zamezíte případné nechtěné konverzaci ze strany ostatních návštěvníků centra.

Dalším dobrým „trikem“ je požádat někoho z přátel, aby vyrazil do posilovny s vámi. Budete mít podporu člověka, který je vám blízký, a nebudete muset zapříst rozhovor s někým z fitness centra, abyste nepůsobili nespolečensky (mimochodem, není to povinnost – přišli jste si zacvičit, ne konverzovat).

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat